Anijslikeur
Aalborg Taffel Akvavit
Denemarken - Anijslikeur 70CL 45%
Aalborg Taffel Akvavit is het archetype van een heldere, Deense aquavit. Traditioneel wordt het geserveerd bij een stuk gemarineerde haring, geserveerd met uien. Maar het is ook heerlijk met bijvoorbeeld met een stuk gekruide worst of geroosterd varkensvlees in zuur.
Het verhaal van Aalborg Akvavit begint met de drie grondleggers van de Akvavit: Isidor Henius, Anthon Brondum en Harald Jensen. Zij vertegenwoordigen verschillende ideeën bij het vervaardigen van akvavit en schnaps en waren de grondleggers van de hele Deense drankenindustrie. De productie van Aalborg Akvavit is nog steeds gebaseerd op oude Deense tradities en veel van de producten worden vervaardigd volgens de originele recepten. Akkergewassen worden dubbel gedistilleerd om deze goddelijke drank uit Scandinavië te verkrijgen. Tijdens de tweede doorloop worden de kruiden en het water toegevoegd en gaat men over tot distilleren. Al sinds 1846 wordt Aalborg Taffel Akvavit in Aalborg gemaakt en het heeft de positie van Akvavit als nationale drank van Denemarken gevestigd.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Aalborg Taffel Akvavit
Aalborg Taffel Akvavit is het archetype van een heldere, Deense aquavit. Traditioneel wordt het geserveerd bij een stuk gemarineerde haring, geserveerd met uien. Maar het is ook heerlijk met bijvoorbeeld met een stuk gekruide worst of geroosterd varkensvlees in zuur.
Het verhaal van Aalborg Akvavit begint met de drie grondleggers van de Akvavit: Isidor Henius, Anthon Brondum en Harald Jensen. Zij vertegenwoordigen verschillende ideeën bij het vervaardigen van akvavit en schnaps en waren de grondleggers van de hele Deense drankenindustrie. De productie van Aalborg Akvavit is nog steeds gebaseerd op oude Deense tradities en veel van de producten worden vervaardigd volgens de originele recepten. Akkergewassen worden dubbel gedistilleerd om deze goddelijke drank uit Scandinavië te verkrijgen. Tijdens de tweede doorloop worden de kruiden en het water toegevoegd en gaat men over tot distilleren. Al sinds 1846 wordt Aalborg Taffel Akvavit in Aalborg gemaakt en het heeft de positie van Akvavit als nationale drank van Denemarken gevestigd.
Ons verhaal
Akkergewassen worden dubbel gedistilleerd om de goddelijke drank uit Scandinavië te verkrijgen. Tijdens de tweede doorloop worden de kruiden en het water toegevoegd en gaat men over tot distilleren. Vroeger werden ook aardappelen gebruikt om Akvavit te verkrijgen echter komt dit steeds minder vaak voor.