Fruit Lover
Adriatico Pecorino Colli Aprutini
Italië - Pecorino 2023 75CL 12,5%
Italiaanse witte wijn gemaakt van de druif pecorino. Afkomstig uit Colli Aprutini IGT, gelegen in de Abruzzen. Bloemig met aroma’s van acacia. Met sterk waarneembare zuren en een licht ziltige mineraliteit. Serveer hem bij lichte bereidingen van vis of kip. Of natuurlijk bij een pecorino kaas.
Pecorino is niet alleen een schapenkaas, maar ook de naam van een druif. Er wordt beweerd dat deze druif zijn naam heeft gekregen vanwege de schapen die door de wijngaard liepen en niet van de rijpe druiven konden afblijven. ‘Pecora’ is het Italiaanse woord voor schaap. De Abruzzen is een bergachtige Italiaanse streek, gelegen aan de Adriatische kust. Een van de beschermde herkomstgebieden van de Abruzzen is Colli Aprutini, waar pecorino met bijna twee derde aanplant de meest gebruikte druif is. Deze witte wijn is bloemig met aroma’s van acacia. Hij heeft sterk waarneembare zuren en een licht ziltige mineraliteit. Serveer hem bij lichte bereidingen van vis of kip. Of natuurlijk bij een pecorino kaas.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Adriatico Pecorino Colli Aprutini
Italiaanse witte wijn gemaakt van de druif pecorino. Afkomstig uit Colli Aprutini IGT, gelegen in de Abruzzen. Bloemig met aroma’s van acacia. Met sterk waarneembare zuren en een licht ziltige mineraliteit. Serveer hem bij lichte bereidingen van vis of kip. Of natuurlijk bij een pecorino kaas.
Pecorino is niet alleen een schapenkaas, maar ook de naam van een druif. Er wordt beweerd dat deze druif zijn naam heeft gekregen vanwege de schapen die door de wijngaard liepen en niet van de rijpe druiven konden afblijven. ‘Pecora’ is het Italiaanse woord voor schaap. De Abruzzen is een bergachtige Italiaanse streek, gelegen aan de Adriatische kust. Een van de beschermde herkomstgebieden van de Abruzzen is Colli Aprutini, waar pecorino met bijna twee derde aanplant de meest gebruikte druif is. Deze witte wijn is bloemig met aroma’s van acacia. Hij heeft sterk waarneembare zuren en een licht ziltige mineraliteit. Serveer hem bij lichte bereidingen van vis of kip. Of natuurlijk bij een pecorino kaas.