Limoncello
Dolce Cilento Limoncello
Italie - Limoncello 70CL 25%
Voor deze traditionele Limoncello gebruikt Dolce Cilento de Amalfi citroenen uit eigen regio. Compleet natuurlijk en onbehandeld, deze citroenen zorgen voor een zachte en volle smaak.
De schillen worden met behulp van speciale en extra scherpe messen gescheiden van het vruchtvlees. Op deze manier blijven alle essentiële oliën en mineralen in de schil aanwezig. De schillen worden vervolgens geweekt in 96% alcohol waarna het mengsel wordt gezeefd en de siroop voor de likeur wordt toegevoegd. Het is een echte aanrader als aperitief of genotsdrankje onder de zon. Maar ook zeker in de winter brengt de Dolce Cilento Limoncello de smaak van Italië over en is dit een perfecte warmhouder. Daarnaast gaat deze Limoncello goed samen met verschillende dranken, en doet het dan ook perfect in cocktails.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Dolce Cilento Limoncello
Voor deze traditionele Limoncello gebruikt Dolce Cilento de Amalfi citroenen uit eigen regio. Compleet natuurlijk en onbehandeld, deze citroenen zorgen voor een zachte en volle smaak.
De schillen worden met behulp van speciale en extra scherpe messen gescheiden van het vruchtvlees. Op deze manier blijven alle essentiële oliën en mineralen in de schil aanwezig. De schillen worden vervolgens geweekt in 96% alcohol waarna het mengsel wordt gezeefd en de siroop voor de likeur wordt toegevoegd. Het is een echte aanrader als aperitief of genotsdrankje onder de zon. Maar ook zeker in de winter brengt de Dolce Cilento Limoncello de smaak van Italië over en is dit een perfecte warmhouder. Daarnaast gaat deze Limoncello goed samen met verschillende dranken, en doet het dan ook perfect in cocktails.
Ons verhaal
Dolce Cilento produceert likeuren volgens een zeer oude en ambachtelijke traditie, waar zij al meer dan 80 jaar ervaring in hebben. ‘Dolce’ letterlijk vertaald: Zoetje. Cilento is de plek waar de fabriek staat, oftewel het zoetje van Cilento. De fabriek is gevestigd in het nationale park Cilento. Het natuurrijke nationale park (Vallo di Diano) kreeg in 1998 net als het dorpje Paestum een plek op UNESCO’s werelderfgoedlijst. De omgeving waar de likeuren worden geproduceerd is dus ontzettend divers, natuurrijk máár ook vruchtbaar. De hoofdingrediënten voor de likeuren worden dan ook lokaal verbouwd. Om de versheid en smaak te behouden worden alle vruchten binnen enkele uren verwerkt na de oogst. Deze werkwijze resulteert zich in de heerlijke likeuren die u verbindt met de smaak van Italië.