Pedro ximénez
klein formaat
Gonzalez Byass Nectar Pedro Ximénez
Spanje - Pedro ximénez 37.5CL 15%
Deze zoete wijn gemaakt van pedro ximenez-druiven ziet eruit als motorolie, maar smaakt geweldig. Je proeft rozijnen, vijgen en dadels. Heerlijk na een goede maaltijd. In halve flesmaat.
Deze PX is voor 100% gemaakt Pedro Ximenez druiven. Hij is 9 jaren gerijpt. Je ruikt zoete aroma's van rozijnen en karamel. De smaak is zijdezachte met de zoetheid van rijpe rozijnen en dadels. Een dessertwijn die perfect smaakt met (of over) vanille ijs en bij chocolade. Licht gekoeld serveren. Terechte winnaar van de gouden médaille op de International Wine Challenge!
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Gonzalez Byass Nectar Pedro Ximénez
Deze zoete wijn gemaakt van pedro ximenez-druiven ziet eruit als motorolie, maar smaakt geweldig. Je proeft rozijnen, vijgen en dadels. Heerlijk na een goede maaltijd. In halve flesmaat.
Deze PX is voor 100% gemaakt Pedro Ximenez druiven. Hij is 9 jaren gerijpt. Je ruikt zoete aroma's van rozijnen en karamel. De smaak is zijdezachte met de zoetheid van rijpe rozijnen en dadels. Een dessertwijn die perfect smaakt met (of over) vanille ijs en bij chocolade. Licht gekoeld serveren. Terechte winnaar van de gouden médaille op de International Wine Challenge!
Mening van een expert
Hubrecht DuijkerNa een klein partje geproefd te hebben van de heerlijke chocoladetaart die dochter Melanie voor onze familiale Paasbrunch had gemaakt, kon ik de verleiding niet weerstaan om voor een grotere punt een flesje Pedro Ximénez te openen. En wel de Nectar van González Byass, licht gekoeld. Op rijke, zoniet weelderige wijze smaakt deze Sherry namelijk óók naar chocolade, met nog wat koffie, rozijnen, dadels en karamel toe. Het is een wijn – donkerbruin, met 15 procent alcohol wat ‘m een stuk lichter maakte dan bijvoorbeeld Port – die zijn naam Nectar eer aandoet. Waarvan hij gemaakt wordt? Van zongedroogde druiven. En hij onderging via een ingewikkeld mengsysteem een jarenlange vatrijping.
Ons verhaal
Mening van een expert
Hubrecht DuijkerNa een klein partje geproefd te hebben van de heerlijke chocoladetaart die dochter Melanie voor onze familiale Paasbrunch had gemaakt, kon ik de verleiding niet weerstaan om voor een grotere punt een flesje Pedro Ximénez te openen. En wel de Nectar van González Byass, licht gekoeld. Op rijke, zoniet weelderige wijze smaakt deze Sherry namelijk óók naar chocolade, met nog wat koffie, rozijnen, dadels en karamel toe. Het is een wijn – donkerbruin, met 15 procent alcohol wat ‘m een stuk lichter maakte dan bijvoorbeeld Port – die zijn naam Nectar eer aandoet. Waarvan hij gemaakt wordt? Van zongedroogde druiven. En hij onderging via een ingewikkeld mengsysteem een jarenlange vatrijping.