Classic Red
Mandrarossa Timperosse
Italië - Petit verdot 2023 75CL 13,5%
Bij Mandrarossa in het zuidwesten van Sicilië wordt van de Bordeauxdruif petit verdot een ‘monocépage’ gemaakt. 100% petit verdot! En dat zonder houtopvoeding. Met rode bessen, pruimen en salie.
In Bordeaux wordt de druif petit verdot gezien als de 'peper & zout van de blend'. Je vindt hem in veel wijnen terug, maar vaak in slechts kleine percentages. Bij Mandrarossa in het zuidwesten van Sicilië wordt van deze Bordeaux-druif juist een 'monocépage' gemaakt. 100% petit verdot! En dat zonder houtopvoeding. Timperosse rijpt 4 maanden op fles voordat hij op de markt verschijnt. Je proeft petit verdot in zijn puurste vorm: rode bessen, rijpe pruimen, rozemarijn en salie.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Mandrarossa Timperosse
Bij Mandrarossa in het zuidwesten van Sicilië wordt van de Bordeauxdruif petit verdot een ‘monocépage’ gemaakt. 100% petit verdot! En dat zonder houtopvoeding. Met rode bessen, pruimen en salie.
In Bordeaux wordt de druif petit verdot gezien als de 'peper & zout van de blend'. Je vindt hem in veel wijnen terug, maar vaak in slechts kleine percentages. Bij Mandrarossa in het zuidwesten van Sicilië wordt van deze Bordeaux-druif juist een 'monocépage' gemaakt. 100% petit verdot! En dat zonder houtopvoeding. Timperosse rijpt 4 maanden op fles voordat hij op de markt verschijnt. Je proeft petit verdot in zijn puurste vorm: rode bessen, rijpe pruimen, rozemarijn en salie.