Skip to main content
Mazzei Zisola Doppiozeta
Italië

Royal Red

Jouw Premium prijs

Mazzei Zisola Doppiozeta

Italië - Nero d'avola 2016 75CL 13%

Doppiozeta is een verwijzing naar het midden van de naam Mazzei. Na 16 maanden houtrijping is deze Siciliaanse nero d’Avola krachtig met donker fruit en een pepertje.

De Toscaanse producent Mazzei heeft ook een domein in het Siciliaanse Noto: Zisola. Noto is het epicentrum van de druif nero d'Avola, die inmiddels ook buiten Sicilië staat aangeplant. De naam Doppiozeta is een verwijzing naar het midden van de naam Mazzei, geschreven met dubbel Z. De wijn rijpt 16 maanden op Franse eikenhouten vaten. Hij is mannelijk en gespierd met donker fruit, ronde tannines en een pepertje. Heerlijk bij rosbief, stoofschotels of oude kaas.

Online op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • icon
    Bestel voor 20:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Alles over Mazzei Zisola Doppiozeta

Doppiozeta is een verwijzing naar het midden van de naam Mazzei. Na 16 maanden houtrijping is deze Siciliaanse nero d’Avola krachtig met donker fruit en een pepertje.

De Toscaanse producent Mazzei heeft ook een domein in het Siciliaanse Noto: Zisola. Noto is het epicentrum van de druif nero d'Avola, die inmiddels ook buiten Sicilië staat aangeplant. De naam Doppiozeta is een verwijzing naar het midden van de naam Mazzei, geschreven met dubbel Z. De wijn rijpt 16 maanden op Franse eikenhouten vaten. Hij is mannelijk en gespierd met donker fruit, ronde tannines en een pepertje. Heerlijk bij rosbief, stoofschotels of oude kaas.

Ons verhaal

Italië, Sicilië, Noto
Italië, Sicilië, Noto
Mazzei (Sicilië) Italië, Sicilië, Noto
In 2003 startte de beroemde Toscaanse producent Mazzei een ambitieus project in Sicilië: Zisola. Mazzei erkende het potentieel van het grootste eiland van de Middellandse Zee en kocht dit domein van 50 hectare gelegen in het zuidoosten van het eiland. Eén van de gebouwen van het domein kijkt uit over het stadje Noto, het epicentrum van de druif nero d’avola. Zisola beschikt over 350 eikenhouten vaten voor de opvoeding van vier verschillende rode wijnen. Ze maken ook een witte wijn van lokale druiven. Maar wijn is niet het enige wat er wordt gemaakt. Er wordt ook olijfolie geproduceerd, diverse soorten citrus en amandelen.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 20:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.