Alcoholvrije Scroppino
De alcoholvrije scroppino is afkomstig van het Italiaanse tussengerecht: scroppino. In Italiƫ schrijven ze ook wel sgroppino en vanwege de zoete smaak kun je 'm ook ter vervanging van een dessert gebruiken. Hier kun je het lekkerste alcoholvrije scroppino recept vinden!
3 min bereiden
3 ingrediƫnten
1 glas
184 kcal
ā¬1,36 per glas
Ingrediƫnten alcoholvrije Scroppino
- 100 ml alcoholvrije prosecco of 7UP
- 100 gram citroensorbetijs
- Sap van een halve limoen
- Blender
Tip: Voeg een scheutje alcoholvrije limoncello toe voor een extra smaakvolle twist!
Hoe maak je de alcoholvrije Scroppino?
- Haal het citroensorbetijs ongeveer 15 minuten van tevoren uit de vriezer zodat het zacht kan worden.
- Klop het ijs vervolgens goed los met een garde tot het een romige massa krijgt.
- Voeg daarna de alcoholvrije prosecco of 7UP toe en meng het geheel snel door elkaar.
- Schenk het in een glas en geniet!
Hier kun je ook kiezen om een scheutje alcoholvrije limoncello toe te voegen voor een extra smaakvolle twist!
Wat betekent Scroppino?
Scroppino is een verfrissende cocktail uit de Italiaanse regio Veneto. Het Venetiaanse woord 'desgropante', waar Scroppino van afgeleid is, betekent letterlijk knoop. Het idee is dat dit drankje helpt om een knoop in de maag los te maken. Je kunt kiezen door je maag meer ruimte te geven of door middel van dit verfrissende cocktial je maag te verlichten.
Wat zit er in een Scroppino?
Een klassieke Scroppino bestaat uit wodka, prosecco en citroensorbetijs. In combinatie met de scherpte van de wodka, het bruisende effect van de prosecco en het romige en verfrissende van de citroensorbetijs zorgt dit voor een heerlijk lichte cocktail.
Alcoholvrije scroppino varianten
Zin om Scroppino op een nieuwe manier te ontdekken? Probeer dan eens het volgende:
- Gebruik een andere smaak sorbetijs, zoals mango of bosvruchten.
- Ook kun je een scheutje alcoholvrije limoncello toevoegen voor extra smaak.