Recept
Bermuda Tea Grog door Ingmar
Het uitgangspunt van deze cocktail is een klassieke grog. De ‘rum of choice’ is Gosling’s Black Seal, een pittige donkere rum uit Bermuda. Ahornsiroop en deze rum gaan hand in hand, vers limoensap zorgt voor een exotisch zuurtje. In plaats van heet water heb ik gekozen voor earl grey-thee, wat zorgt voor het aromatische van zwarte thee en bergamot. Kaneel, steranijs en een sinaasappelschijf maken de Grog extra kruidig. Verkouden zijn was nog nooit zo lekker!
INGREDIËNTEN:
- 45 ml Havana Club 7 Anos
- 90 ml Dilmah Elegant Earl Grey-thee
- 15 ml vers limoensap
- 7 ml ahornsiroop
BEREIDING:
- Schenk alle ingrediënten in een toddy-glas.
- Top met de thee en roer.
- Garneer met een kaneelstokje, een sinaasappelschijf en steranijs.
GEMIXT DOOR INGMAR
Ingmar schrijft als freelance journalist over alles wat vloeibaar is. Sinds 2007 een vaste waarde in de (inter) nationale bar- en cocktail scène. Lees meer over Ingmar en al zijn verhalen en mixen op zijn profielpagina.
ZELF MIXEN
Nu weet je precies hoe je zelf een Bermuda Tea Grog maakt. Heb je nog inspiratie nodig andere cocktails maken? Ontdek de top 10 wodka Cocktails, de top 10 gin cocktails of de top 5 vermouth cocktails! Je kunt ook gaan voor een Gin-tonic, Sex on the beach, Long Island Iced Tea of een Tequila Sunrise.