Recept
Cranberry Mojito recept
Ben je een kerstliefhebber en kan Kerst voor jou nooit vroeg genoeg komen? Creeër je eigen kerstsfeer met de Cranberry Mojito. Een plezier voor de maag én het oog. Maak deze winterse variant van de mojito nu zelf!
DIT HEB JE NODIG
DIT HEB JE NODIG:
- 45 ml rum
- 1 limoen
- 2 theelepels rietsuiker
- 15 ml bruiswater
- 30 ml cranberrysap
- Crushed ijs
- Munt
Zo maak je ‘m:
- Snijd de limoen in 4 partjes en doe deze samen met de rietsuiker in het glas
- Stamp voorzichtig met een muddler het sap uit de limoenpartjes
- Voeg de rum toe
- Vul het glas met crushed ijs en roer goed door met een lange dunne lepel
- Voeg het cranberrysap toe en top af met het bruiswater
- Roer nog een keer voorzichtig en garneer met munt
De Cranberry Mojito serveren
De Cranberry Mojito wordt vaak gedronken als een digestief na de maaltijd. Dit doen we omdat het hoge alcoholpercentage de smaken van de maaltijd wat doet verbleken; en dat willen we niet natuurlijk. Benieuwd naar meer digestieven? Lees hier alles over digestief en laat je inspireren met deze lekkere after dinner dranken.
VARIATIES
Op zoek naar variatie? Bekijk dan ook onze andere Mojito recepten zoals de klassieke Mojito, de Thai Mojito met een Oosterse twist, de Elderflower Mojito of de Ginger Mojitovoor wat pit. Even geen zin in alcohol? Probeer dan een Nojito de alcoholvrije Mojito variant.