Recept
Gin-Tonic Plus
Deze ultieme London Dry stijl gin is langzaam de wereld aan het veroveren. Het is feest want Sipsmith Gin heeft een nieuwe fles met prachtige embossing en gespleten label. Om dit te vieren maak ik een speciale Gin & Tonic.
Sipsmith Gin
Sipsmith werkt het mooist met een gebalanceerde tonic zoals Fever-Tree in een whiskey tumbler. Tegenwoordig zie je steeds vaker gin & tonics in wijn (bourgogne) glazen, een trend overgewaaid uit Spanje. Voor deze Engelse producten vind ik dat echter minder gepast.
Ingrediënten
- 40 ml Sipsmith London Dry
- 125 ml Fever Tree Indian Tonic Water
- Veel ijs, grote blokken.
- Angostura Bitter
- Garneren met partjes limoen en jeneverbes (optioneel).
Bereiding
- Vul het glas met ijs. Zorg voor voldoende ijs, dan koelt de drank goed en verwatert deze minder.
- Schenk de gin in het glas en vul het glas aan met Fever Tree Indian Tonic water.
- Als garnering gebruik ik limoen (erg klassiek) en een aantal jeneverbesjes; de makers van Sipsmith zijn groot liefhebbers van dit heilige specerij.
- Een paar druppels Angostura Bitters maken het feest compleet.