Met Gin Mare
Golden king
Voor de meest gevierde feestdag van Nederland bundelt Gin Mare zijn krachten met Masterchef-winnares en TV-chef Estée Strooker. Samen creëren zij het ultieme Koningsdagdrankje van dit jaar: de Golden King. Deze nieuwe cocktail is geïnspireerd op de Nederlandse specerijenroute uit de Gouden Eeuw en bevat een verrassende selectie van VOC-kruiden, naast ingrediënten als Gin Mare, cava en sinnaasappels.
ZO MAAK JE DE GOLDEN KING
Ingrediënten
- 40 ml Gin Mare
- 20 ml Koningssiroop
- 120 ml Cava
Bereiding
Schenk in elk glas 40 ml Gin Mare en 20 ml huisgemaakte Koningssiroop. Roer met een dessertlepel kort door de glazen, zodat de siroop en de gin met elkaar mengen. Top de cocktails af met Cava en garneer de Golden King met een takje citroentijm.
EN HET RECEPT VOOR DE KONINGSSIROOP
Voor de Golden King is een zelfgemaakte siroop nodig: de Koningssiroop. Hieronder vind je de ingrediënten en uitleg om deze siroop zelf te maken.
Ingrediënten
- 250 gr suiker
- 150 ml water
- 1 tl roze peperbessen (gebroken)
- ½ tl kurkuma
- 5 kruidnagels
- 1 sinaasappel
- 8 takjes citroentijm
- 2 flessen cava
Bereiding
Schil de sinaasappel en leg de schillen in de pan. Voeg de suiker bij de sinaasappelschillen en wrijf met je handen zo’n 5 minuten lang de suiker in de schillen. Je zult zien dat de suiker verkleurt en gaat klonteren. Voeg hierna de roze peperbessen, de kurkuma en de kruidnagels bij de sinaasappelsuiker en roer door elkaar met een lepel. Zet de pan vervolgens op laag vuur en voeg het water toe. Laat de suiker smelten tot een siroop en blijf ondertussen roeren zonder het mengsel te laten koken. Zet het vuur uit als de suiker is gesmolten en laat het geheel ongeveer 10 minuten rusten en afkoelen. Zeef vervolgens de siroop en bewaar het in een fles of bakje.