Recept
Herfst bellini
Een herfst variant van de bellini: herfst bellini! De herfst bellini past perfect bij een hartige maaltijd. Ontdek hier hoe je deze herfstlekkernij kunt maken!
DIT HEB JE NODIG:
- 1 fles champagne of andere mousserende wijn
- 4 rijpe peren
- 200 gr suiker
- 480 ml water
- Een snufje gemalen kardemom
- Gemalen piment voor garnering
MIXEN MAAR
- Verhit de peren, het water en de suiker in een middelgrote pan op een niet al te hoog vuur. Breng het mengsel gedurende 30 minuten aan de kook of totdat de peren zacht zijn.
- Haal de pan van het vuur. Giet het mengsel in een keukenmachine.
- Mix totdat het mengsel glad is.
- Voeg hierna een snufje kardemom toe en mix goed door.
- Laat de puree afkoelen.
- Vul een champagneglas tot halverwege met koude champagne. Voeg voorzichtig 2 theelepels perenpuree toe. Let op! De champagne kan hierdoor erg gaan schuimen.
- Veeg het overdadige schuim af en garneer de cocktail met een snufje piment.
Zin in variatie? Probeer eens de heerlijke originele Bellini of de Appel Cider Bellini met Appel Cider, kardemom, anijs en kaneel.
LEKKER BIJ:
Deze herfst bellini is erg lekker na een hartige maaltijd. Op z’n best met een heerlijke stoofpot zoals de stoofschotel met gekruide pompoen. Bekijk hier het recept of doe hier meer inspiratie op voor lekkere herfstcocktails. Wil je meer weten over cider?
Lekker mixen
Nu weet je precies hoe je zelf een Herfst Bellini kan maken. Zin in iets anders? Bekijk dan nu de cocktail pagina of bekijk ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-Tonic, Bloody Mary, Mojito, Caipirinha en Pina Colada. Genoeg te ontdekken dus!