Recept
Seminyak Sour
Frisse, zuur zoete cocktail, heerlijk voor aan het begin van de avond op een warme zomerse dag. Seminyak ligt aan de zuidwestkust van Bali en is momenteel ‘the place to be’. Hier vind je luxe hotels, stijlvolle restaurants aan het strand en trendy cocktailbars met Europese invloeden.
INGREDIËNTEN (PER GLAS)
- 1 deel dry sherry Tio Pepe
- ½ deel lime juice
- ½ deel Sayah Spekkoeklikeur
- 1 theelepel rietsuiker
- Kaneelstok
- Gesuikerde kersjes
- IJs
BEREIDING
- Schenk limoensap en likeur in een shaker.
- Voeg suiker eraan toe. Roer totdat de suiker is opgelost.
- Schenk de sherry erbij en vul hetgeen af met ijs. Goed shaken.
- Uitschenken met een zeef in een martiniglas (evt met extra ijs erbij).
- Garneren met een kaneelstokje en een prikker met een gekonfijt kersje.
GA MIXEN!
Nu weet je precies hoe je zelf een pina Seminyak Sour kan maken, waar deze vandaan komt en wat leuke tips voor meer inspiratie en variatie.
Wil je meer cocktail inspiratie? Bekijk dan nu de cocktails of ga gelijk naar de andere populaire cocktails zoals de Gin-Tonic, Bloody Mary, Caipirinha en Mojito. Genoeg te mixen dus, cheers!