Recept en inspiratie
Sipsmith Martinez
Sipsmith Martinez wordt ook wel gezien als de mogelijke vader van alle cocktails. Ontdek hier het recept!
INGREDIËNTEN
- 60 ml Sipsmith London Dry Gin
- 30 ml Dolin Rouge
- 7,5 ml Luxardo Maraschino
- 2 druppels sinaasappel cocktailbitters
- 1 Luxardo cocktail kers
- 1 cocktail glas met gebroken ijs
- 1 cocktail roerglas
- 1 cocktail lepel
- 1 cocktail strainer
ZO MIX JE HEM!
Voordat je begint, koel je eerst het cocktailglas met gebroken ijs. Doe vervolgens alle ingrediënten in het cocktail roerglas. Vul dit roerglas daarna met ijsblokjes en roer alle ingrediënten samen met een cocktail lepel voor ongeveer 20 seconden. Door de cocktail te roeren, worden alle ingrediënten langzaam gekoeld en verwaterd de cocktail geleidelijk. Alle smaken van de ingrediënten komen samen en Martinez wordt hierdoor perfect gebalanceerd. Gooi het gebroken ijs uit het cocktailglas. Strain de cocktail in het gekoelde cocktail glas en garneer de Martinez met de cocktailkers. Deze cocktail is niet voor de “faint hearted”.
De Martinez is voor het eerst gepubliceerd in 1887 in het cocktail boek van de Amerikaanse cocktaillegende Jerry "the Professor" Thomas.
OF MAAK EENS VAN DEZE TWEE:
ZELF MIXEN
Zo. Nu weet je precies hoe je de perfecte Sipsmith Martinez moet maken! Wil je nu eens wat anders? Ga dan terug naar alle cocktails . Bekijk ook de populairste cocktails van Nederland: Gin-Tonic, Bloody Mary, Mojito, Caipirinhaen Piña Colada. Genoeg te ontdekken met meer dan 300 cocktailrecepten van Gall & Gall!