Recept:
Trifle met brownies en tropisch fruit
De trifle met brownies en tropische fruit. Vanwege de tropsische smaken is het heerlijk te comvbineren met een Brownie. Ontdek deze cocktail!
Ingrediënten
- 15 g custardpoeder
- 30 g suiker
- 400 ml melk
- 250 ml slagroom
- 1 el suiker
- 4 passievruchten (pitjes eruit geschept)
- 200 g mango (in stukjes)
- 5 blaadjes munt
- 4 kleine brownies (in stukjes)
- 150 ml Malibu
- ½ verse ananas (in stukjes)
BEREIDING
- Meng het custardpoeder met de suiker. Voeg 4 el melk toe en roer glad. Verhit de rest van de melk.
- Voeg al roerend het custardmengsel toe. Breng al roerend aan de kook. Laat 3 min. doorkoken.
- Giet in een schaal, dek af met huishoudfolie en laat de custard helemaal afkoelen. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Schep er de helft van de passievruchtpitjes door. Pureer de mango met de munt met een staafmixer.
- Doe wat custard in 4 grote, diepe glazen. Verdeel er de brownies over. Sprenkel de Malibu erover en schep er wat ananas op. Schep er dan weer wat custard, slagroom en mangosaus over.
- Eindig met slagroom. Schep tot slot de rest van de passievruchtenpitjes erover. TIP: Voor een snellere variant vervang je de custard door vanillevla.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Premium Membership (Klantenkaart).