ONTDEK STERKE MERKEN
Campari
Campari is geboren in Milaan, Italie in 1860 een likeur ontwikkelde die zo goed in de smaak viel dat de ingrediënten sindsdien nooit meer zijn aangepast en tot op de dag van vandaag geheim zijn. Niet alleen de verrassende, bitterzoete smaak maar ook de vooruitstrevende campagnes van het merk en de sterke link met film, kunst en fotografie zorgden ervoor dat Campari wereldberoemd werd.
Met meer dan 150 jaar erfgoed biedt het iconische aperitief een unieke mix van bitterzoete smaken, geheime kruiden en fruit. Geliefd bij cocktailkenners over de hele wereld, blijft Campari een onmiskenbaar symbool van elegantie en smaakvolle levensstijl.
De Ultieme Italiaanse Apertivo Ervaring beleef je met Campari
Het wereldwijde icoon uit Italië, ontstaan in 1870. Campari is een kruidige drank met een aangename, eigenzinnige en bitterzoete smaak. Campari wordt gemaakt van planten, fruit en zo’n 70 kruiden. Waaronder gentiaan en kinine, aangevuld met suiker en gedestilleerd water.
Kleur: Briljant helder met een levendige, Campari rode kleur.
Geur: Aantrekkelijk complex, met kruiden-, sinaasappel- en bloementonen
Smaak: Aangenaam bitter met een fluweelzachte afdronk. Intense tonen van sinaasappel, kruiden en hout.
ABV: 25%
Formaat: 1L
Campari Spritz
Campari, licht kruidig en bitterzoet van smaak vormt de basis, prosecco zorgt voor bruis en body, het geheel wordt afgetopt met bruiswater en bekroond met een schijfje sinaasappel. Wil je de spritz samen met je vrienden mixen? Pak dan een met ijs gevuld wijnglas en gebruik de aftelcombinatie: 3-2-1; ofwel drie delen prosecco, twee delen Campari en een deel bruisend water. Door alles in die volgorde te mixen, smelten de ingrediënten perfect samen en is roeren niet meer nodig.
Negroni
- 40 ml Campari
- 30 ml Carpano Antica Formula (rode, zoete vermout)
- 30 ml Villa Ascenti Gin
- 20 ml huisgemaakte shrub van aardbeien, basilicum en balsamico
- 2 scheutjes huisgemaakte bitters van scorpion pepers
- spray van basilicumwater
Stir de ingrediënten in een mixing-glas, schenk uit en strain in het speciale Futurismo-glas gevuld met ijs. Spray het basilicumwater voor extra aroma.
Campari is niet alleen een drank, het is een emotie, een ervaring die de zintuigen prikkelt en verhalen vertelt van passie, traditie en innovatie. - Davide Campari