Sticky spareribs uit de oven
Recept
Hoofdgerecht – 110 min en 8 uur marineertijd
Ingredienten
- 80 ml honing
- 60 ml sojasaus
- 45 ml oestersaus
- 2 el bruine suiker
- 2 el verse gember (geraspt)
- 4 teentjes knoflook (geperst)
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl zout
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl kaneel
- 1 tl rozemarijn
- 1,5 tot 2 kg varkensribbetjes (vliezen verwijderd door de slager)
- 1 krop ijsbergsla
- 200 ml mayonaise
- 100 ml karnemelk
- 2 tl mosterd
- 2 tl citroenrasp
- 1 el citroensap
- 15 g verse basilicum (gehakt)
- Parmezaanse kaas (garnering)
Bereiding
- Meng de honing met de sojasaus, oestersaus, bruine suiker, verse gember (geraspt), 3 teentjes knoflook, tomatenpuree, zout, cayennepeper, kaneel en rozemarijn tot een marinade.
- Doe de varkensribbetjes in een ovenschaal en smeer de marinade aan twee kanten over de ribbetjes. Dek af en laat 8 uur marineren in de koelkast.
- Verwarm de oven tot 160 °C. Leg de ribbetjes met de bolle kant naar boven en rooster 60 minuten in het midden van de oven. Smeer regelmatig wat van de marinade en het bakvet over de ribbetjes. Verhoog dan de oventemperatuur tot 220 °C en rooster nog ca. 10 minuten zodat de ribbetjes mooi bruin worden. Houd goed in de gaten of het niet te hard gaat.
- Serveer met ijsbergsalade met karnemelkdressing. Snijd 1 krop ijsbergsla in kwarten. Meng een dres- sing van 200 ml mayonaise, 100 ml karnemelk, 2 tl mosterd, 1 teentje knoflook (geperst), 2 tl citroenrasp, 1 el citroensap, peper, zout, 15 g verse basilicum (gehakt). Schenk over de sla zodat de dressing tussen de bladeren kan lopen. Strooi wat Parmezaanse kaas (geraspt) erover.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).