Pastaschotel met zalm
Recept
HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN - CA. 60 MINUTEN
Ingrediënten:
- 350 g rigatoni pasta (grote macaroni)
- Moot zalm circa 400 g
- 1 el boter
- 2 gesnipperde uien
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 wortels
- 1 prei
- 1 el plantaardige olie
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 300 ml volle melk
- 250 ml room
- Peper en zout
- 2 citroenen
- 1 bol mozzarella
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook de pasta al dente volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat uitlekken en zet weg.
- Bestrooi de zalm met peper en zout. Bak om en om in ca. 5 minuten net aan gaar in 1 el boter.
- Bak in een andere koekenpan de 2 gesnipperde uien, de 2 geperste teentjes knoflook, de 2 wortels (in kleine blokjes gesneden) en 1 prei (in ringen gesneden) aan in 1 el plantaardige olie tot de groenten beetgaar zijn.
- Maak een bechamelsaus van 50 g boter, 50 g bloem, 300 ml volle melk en 250 ml room. Breng op smaak met peper en zout en roer er de rasp van 2 citroenen en 2 el citroensap door.
- Meng de bechamel- saus met de macaroni en de gebakken groenten. Doe in een ovenschaal. Verdeel de zalm in grove stukken en meng voorzichtig door de macaroni. Rasp 1 bol mozzarella over de pasta.
- Bak ca. 30 minuten in het midden van de oven tot de mozzarella mooi bruin is geworden en de randjes van de bovenste macaroni bruin beginnen te kleuren.
Dit recept komt uit de Proef& januari/februari 2015
Nog meer koken? We hebben meer dan Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.