Skip to main content

Mini-pie met kip en paddestoelen

mini-pie met kip en paddenstoelen

Recept

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN - CA. 55 MINUTEN

Ingrediënten:

  • 1 bouillonblokje voor 500 ml kippenbouillon
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 600 g kippendij-filets
  • 2 el olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 wortels
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 takje verse tijm
  • 250 gemengde paddenstoelen
  • 40 g bloem
  • 250 ml crème fraise
  • Zout en peper
  • 1 ei

Bereiding:

  1. Maak 500 ml kippenbouillon van 1 bouillonblokje en zet weg.
  2. Maak een bal deeg van 8 plakjes bladerdeeg. Wikkel in plastic huishoudfolie en leg in de koelkast.
  3. Snijd 600 g kippendij-filets in stukken. Verhit 2 el olijfolie en bak de kipstukjes lichtbruin en gaar. Haal ze uit de pan en zet apart.
  4. Bak in het overgebleven vet 1 gesnipperde ui, 2 wortels (in dunne plakjes gesneden) en 2 geperste teentjes knoflook zachtjes aan. Voeg de blaadjes van 1 takje verse tijm en 250 g gemengde paddenstoelen toe. Bak tot de paddenstoelen bruine randjes krijgen en het vocht verdampt is. Voeg de gebakken kip toe. Roer er 40 g bloem door en verdun beetje bij beetje met ca. 440 ml kippenbouillon zodat een grove ragout ontstaat. Laat zachtjes enkele minuten garen. Meng er 250 ml crème fraise door. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Neem 4 eenpersoons ovenschaaltjes (doorsnee +/- 15 cm) en vul met de kippenragout.
  6. Bestrooi je werkvlak met wat bloem. Rol het bladerdeeg uit tot een grote lap van 2-3 mm. Snijd op maat van de ovenschaaltjes. Het deeg moet 2 cm groter zijn.
  7. Kwast de bovenkant en 2 cm van de zijkant van de ovenschaaltjes in met geklutst ei. Dit voorkomt dat het kapje loslaat. Dek de ovenschaaltjes af met het bladerdeeg en druk aan. Bestrijk met wat geklutst ei en prik een paar gaatjes in het kapje, zodat de stoom kan ontsnappen.
  8. Bak 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven op 180 °C tot het kapje van de pie mooi goudbruin is. Laat een beetje afkoelen en serveer met een frisse salade.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.