Skip to main content

Kip in witte wijn met gember en kardamom

Een pannetje gevuld met kip met gember en kardamom

Recept

HOOFDGERECHT 4 PERS. – 45 MIN. + 1 NACHT MARINEREN

Ingredienten:

VOOR DE MARINADE

  • 2 el garam masala (Indiaas specerijenmengsel)
  • 7 kardemompeulen (zaadjes verwijderd)
  • 1 tl rode chilipepervlokken
  • 2 cm verse gember (geschild en geraspt)
  • 1 tl zout
  • 2 el bruine suiker
  • 1 tl koenjit
  • 100 ml witte wijn (bijv. Grüner Veltliner Andau)
  • 8 kippenbouten (op het gewricht gehalveerd)
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • 2 el tomatenpuree
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 25 g cashewnoten een paar muntblaadjes

Bereiding

  1. Doe 1 el zout en de ingrediënten voor de marinade (behalve de wijn) in een vijzel en wrijf tot een pasta. Meng daarna de wijn er door. Doe de kip in een schaal en wrijf in met de pasta.
  2. Dek af en laat een nacht marineren in de koelkast.
  3. Haal de kip uit de marinade en bewaar de marinade. Verhit de olie in een grote braadpan en bak de uien en knoflook tot ze zacht worden.
  4. Voeg de marinade en de tomatenpuree toe en roer door. Leg de stukken kip in de saus. Schenk er zoveel water bij dat de kip net aan onder staat. Breng aan de kook en laat 25 min zacht koken tot de kip gaar is. Roer er de yoghurt door en laat opwarmen.
  5. Voeg eventueel naar smaak wat zout toe. Bestrooi met de cashewnoten en munt. Lekker met witte rijst. kip in witte wijn met gember en kardemom.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.