Skip to main content

Garnalen in pittige witte wijn-pimentonsaus

Een bord met garnalen spiesjes en wat stukjes stokbrood

Recept

VOORGERECHT – 4 personen – 25 minuten + 20 minute marineren

Ingredienten:

  • 100 ml witte wijn (bijv. Wave Sauvignon Blanc)
  • 1 flinke el pimenton (gerookt paprikapoeder)
  • 6 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 2 el chilipoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 400 g grote garnalen (rauw en gepeld)
  • 6 el plantaardige olie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 el bruine suiker
  • verse koriander
  • stokbrood

Bereiding

    1. Meng de wijn met de pimenton, knoflook, het chilipoeder, komijnpoeder, 2 tl zout en 1 tl versgemalen peper tot een marinade.
    2. Giet de marinade over de garnalen en laat 20 min. marineren in de koelkast.
    3. Haal de garnalen uit de marinade. Verhit 4 el olie in een koekenpan en bak ze in 3 min. net gaar. Haal uit de pan en houd warm. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de ui zachtjes aan. Roer de marinade en de bruine suiker erdoor. Laat inkoken tot een licht kleverige saus.
    4. Bestrooi de garnalen met koriander. Serveer de saus apart met stokbrood. Lekker met aioli.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.