Kerst: Ribeyeroast met kruidenkorst
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 1 uur + 2 uur marineren
Ingredienten
- 600 g ribeyeroast
- 500 ml rode wijn
- 1 el zwarte peperkorrels (gekneusd)
- 3 el rozemarijn (naaldjes gehakt)
- 3 el citroentijm (blaadjes gehakt)
- 1 el jeneverbessen (gekneusd)
Bereiding
- Leg het vlees in een schaal en schenk de rode wijn erover. Laat 2 uur marineren. Keer het vlees na een uur om.
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Giet de wijn af en dep het vlees droog. Bestrooi met zout.
- Meng de peper met de rozemarijn, citroentijm en jeneverbessen en strooi op een groot bord
- Rol het vlees erdoorheen en druk lichtjes aan zodat er een kruidenkorst ontstaat
- Leg in een ovenschaal en bak ca. 45 min in het midden van de oven. Controleer de kerntemperatuur van het vlees met een vleesthermometer: deze moet 50 °C aangeven.
- Serveer met gebakken aardappelen en gekookte groenten.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).