Skip to main content

Recept


Kerst: Hertenbiefstuk met pompoenpuree

hertenbiefstuk met pompoenpuree

Recept

Een hertenbiefstuk met pompoenpuree op een bordje

Hoofdgerecht - 4 personen - 1 uur

Ingredienten

  • 1 flespompoen (2-3 kg)
  • 2 tl kaneel
  • 3 el plantaardige olie
  • 2 bollen verse knoflook
  • 25 ml slagroom
  • 2 tl venkelzaad
  • 5 steranijs (de zaadjes)
  • 2 tl Sichuanpeper
  • 3 kruidnagels
  • 1/2 tl pimentpoeder
  • 4 hertenbiefstukken
  • 50 g boter

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Halveer de pompoen en verwijder het zaad, de draden en schil. Snijd in stukken en leg op een bakplaat. Meng 1 tl kaneel met 2 el olie en verdeel over de pompoen. 
  2. Snijd de knoflookbollen overdwars doormidden zodat alle tenen gehalveerd zijn en besprenkel met de rest van de olie. Leg tussen de pompoen op de bakplaat. Rooster de pompoen en knoflook in de oven in ca. 40 min. zacht en gaar. 
  3. Doe de pompoen in een blender. Druk 2 tenen knoflook uit en voeg samen met de slagroom toe. Pureer tot een smeuige puree. Houd warm onder aluminiumfolie. Kneus het venkelzaad, de steranijs-zaadjes, Sichuanpeper en kruidnagels in een vijzel en meng met het pimentpoeder. 
  4. Bestrooi de hertenbiefstukken met wat zout en het kruidenmengsel. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees om en om bruin en rose in 3 min. per kant. Laat enkele min. rusten onder aluminiumfolie. Serveer met de puree en geroosterde knoflook. Lekker met gekookte bimi.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.