Vega: Taboulehsalade met groene kruiden
Recept
Maaltijdsalade* - 4 personen - 50 minuten
Ingredienten
- 250 g fijne bulgur
- 100 g witte amandelen, gehalveerd
- 15 g verse korianderblaadjes
- 9 g verse muntblaadjes
- 40 g platte peterselie
- 1 komkommer, geschild en zonder zaad
- 1 citroen
- 3 el olijfolie
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- zout
- versgemalen peper
- 1 groot bosuitje, fijngehakt (35 g)
- 250 g zoete kerstomaatjes, in vieren gesneden
- 30 zwarte olijven zonder pit
- 150 g fetakaas, in blokjes
Bereiding
- Doe de bulgur in een zeef en spoel even af onder koud stromend water. Goed laten uitlekken.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan en laat afkoelen.
- Snijd alle kruiden fijn (probeer ze niet te kneuzen). Snijd de komkommer in kleine blokjes. Pers de citroen uit.
- Maak een dressing van olijfolie, citroensap, knoflook, zout en peper.
- Meng de geroosterde amandelen, fijngesneden kruiden, bosui, kerstomaatjes, komkommerblokjes, olijven en feta door de bulgur.
- Schenk de dressing over de salade vlak voor het opdienen. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
* Je kunt deze salade ook heel goed serveren bij een BBQ of als onderdeel van een zomers buffet.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).