Gegrilleerde lamskoteletjes met ratatouille
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 1½ uur (waarvan 1 uur voorbereiding van courgette en aubergine)
Ingredienten
- 1 courgette, in blokjes
- 1 aubergine, in blokjes
- zout, versgemalen peper
- 400 g roma tomaten, in vieren
- 2 kleine rode paprika’s, in stukjes
- 1 ui, grof gesnipperd
- 2 grote tenen knoflook, gesnipperd
- 1 tl Provençaalse kruiden
- 5 el olijfolie
- 2 el verse basilicum, in reepjes
- 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngesneden
- 12 enkele lamskoteletjes (ca. 600 g)
- Extra: braadslede 25 bij 35 cm, grillpan
Bereiding
- Doe de courgette en aubergine in een vergiet. Bestrooi met ca. ½ eetlepel zout en leg er een bord op. Zet er iets zwaars op (bijv. conservenblik of pak melk) en laat ca. 1 uur staan, zodat het vocht eruit kan lopen. Dep de plakjes droog met keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel alle groente over een braadslede. Bestrooi met knoflook en Provençaalse kruiden. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en roer door elkaar. Bak de groenten in de oven in ca. 30 minuten gaar. Schep de basilicum erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Roer intussen de rozemarijnnaaldjes en 2 eetlepels olijfolie, zout en peper door elkaar. Wrijf de lamskoteletjes in met dit mengsel en laat ze ca. 30 minuten marineren.
- Verhit de grillpan. Grill het vlees in ca. 4 minuten, halverwege keren. Schep wat ratatouille op 4 borden. Leg daarop de lamskoteletjes. Serveer met gebakken krieltjes of stokbrood.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).