Recept:
Oosterse noedelsoep met Hollandse garnalen
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten
Ingrediënten
- 1 ¼ l kippenbouillon (van tabletten)
- 1 tl sambal oelek
- 1 stengel citroengras, in stukken van 3 cm
- 2 cm verse gember, geschild en in dunne reepjes
- 125 g peultjes
- 1 el limoensap
- 1 el sojasaus
- 125 g eiermie
- 100 g taugé
- ½ paksoi
- 4 el bladselderij (of koriander)
- 200 g Hollandse garnalen
Bereiding
- Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg sambal, citroengras en gember toe en laat alles ca. 5 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon boven een andere pan. Laat de peultjes hierin 2 minuten meekoken. Breng de soep op smaak met sojasaus en limoensap.
- Kook intussen de eiermie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel hem af met koud water en laat hem uitlekken. Verdeel de mie over vier soepborden.
- Snijd het wit van de paksoi in dunne reepjes en het groen in grove repen. Roer ze samen met de taugé door de bouillon en breng hem opnieuw aan de kook. Schenk dan de bouillon over de eiermie. Garneer de soep met selderij en garnalen.
Lekker met kroepoek.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).