Recept
Entrecôte met rodewijnjus
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten
Ingredienten
- 3 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 dl rode wijn (Carmenère)
- ½ dl rode port
- ½ pot vleesfond (380 ml)
- 1 kruidnagel
- 1 laurierblad
- 2 takjes tijm
- ½ el cranberries & blauwe bessenconfiture (Chantaine)
- zout en peper
- 75 g ijskoude roomboter, in kleine klontjes
- 4 entrecôtes (dikte 2 cm)*
- 75 g margarine
Bereiding
- Bak in een ruime steelpan de sjalotjes ca. 10 minuten in 1 klontje boter. Voeg toe: de knoflook, wijn, port, vleesfond, kruidnagel, laurierblad en tijm. Laat in ca. 15 minuten inkoken tot 1 dl. Zeef boven een andere pan. Roer de confiture erdoor.
- Verhit in een koekenpan de margarine. Bestrooi de entrecôtes met zout en peper. Bak het vlees op hoog vuur snel om en om zodat het vlees dichtschroeit. Haal uit de pan en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het vlees op bapkpapier op een bakplaat. Zet de entrecôtes ca. 12 minuten in de oven. Verwarm intussen de saus opnieuw. Klop de rest van de boterklontjes door de saus, zodat hij licht bindt. Leg de entrecôtes op 4 voorverwarmde borden. Schenk een beetje van de rodewijnjus erover. Garneer met de sjalotjes.
* Haal het vlees 30 min. vooraf uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.
Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.