Recept
Spaanse stoofschotel met chorizo en sherry
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten + 1,5 uur stoven
Ingredienten
- 600 g sukadelappen, in stukken
- zout, peper
- 3 el olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 100 g winterwortel, in stukjes
- 1 groene paprika, in stukjes
- 100 g chorizo, in stukjes
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 el bloem
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 runderbouillontablet
- 1 dl medium sherry
- 2 kruidnagels
- 4 laurierblaadjes
- 2 el peterselie, fijngeknipt
Bereiding
- Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak het vlees rondom goudbruin.
- Schep het vlees uit de pan. Voeg 1 eetlepel olie toe aan het achtergebleven bakvet. Bak de ui, wortel en paprika ca. 3 minuten. Voeg chorizo en knoflook toe aan de groenten en bak even mee. Strooi de bloem erover en schep het groente-chorizomengsel even om.
- Roer dan het vlees, de tomatenblokjes, het verkruimelde bouillontablet, 2 dl water, de sherry, kruidnagels en laurierblaadjes erdoor. Breng het mengsel aan de kook en laat het in ca. 1,5 uur zachtjes gaar sudderen. Bestrooi met peterselie. Lekker met aardappelpuree en spruitjes.
Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.