Recept
Ei 'en cocotte' met gerookte zalm - paasgerecht
Ontbijt- of brunchgerecht - 4 personen - ca. 30 minuten
Ingrediënten
- 100 g gerookte zalm, fijngesneden
- 4 el bieslook, fijngeknipt
- 4 eieren (XL)
- zout, versgemalen peper
- 8 el milde roeryoghurt
- 2 sneetjes brood
- extra: 4 hittebestendige schaaltjes en een braadslede
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schep 15 g zalm en ½ el bieslook in elk schaaltje. Schep er 2 el yoghurt op en strijk dit voorzichtig glad. Breek boven elk bakje een ei (hele dooier). Bestrooi met zout en peper.
- Zet de bakjes in een braadslede, giet er kokend water bij, zodat de schaaltjes tot de helft onder water staan.
- Voor een zachte dooier bak je de eieren ca. 15 minuten gaar in de oven. (Harde dooier ca. 18 minuten).
- Rooster twee sneetjes brood en snijd deze in dunne repen. Wikkel om deze broodsoldaatjes reepjes gerookte zalm.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).