Skip to main content

Recept:


Kippenbouillon met asperges

Kippenbouillon met asperges
Kippenbouillon met asperges

Recept

Voor- of brunchgerecht - 4 personen - ca. 30 minuten

Ingrediënten  

  • 4 witte asperges
  • 1 liter kippenbouillon (van tabletten)
  • 4 groene asperges
  • 2 el olie
  • 2 lente-uitjes, in reepjes
  • 1 el verse dragon, fijngehakt 

Bereiding

  1. Schil de witte asperges en verwijder de houtachtige  onderkantjes. Doe de schillen bij de bouillon en laat  10 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon. 
  2. Verwijder de harde onderkantjes van de groene  asperges. Snijd witte en groene asperges in stukken van 5 cm, snijd deze stukken in dunne reepjes. Verhit  de olie en bak de asperges op hoog vuur ca. 3 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg de lente-uitjes toe. 
  3. Verdeel de asperges over 4 borden en schep de hete bouillon erover. Garneer met de dragon.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.