Recept:
Kippenbouillon met asperges
Recept
Voor- of brunchgerecht - 4 personen - ca. 30 minuten
Ingrediënten
- 4 witte asperges
- 1 liter kippenbouillon (van tabletten)
- 4 groene asperges
- 2 el olie
- 2 lente-uitjes, in reepjes
- 1 el verse dragon, fijngehakt
Bereiding
- Schil de witte asperges en verwijder de houtachtige onderkantjes. Doe de schillen bij de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon.
- Verwijder de harde onderkantjes van de groene asperges. Snijd witte en groene asperges in stukken van 5 cm, snijd deze stukken in dunne reepjes. Verhit de olie en bak de asperges op hoog vuur ca. 3 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg de lente-uitjes toe.
- Verdeel de asperges over 4 borden en schep de hete bouillon erover. Garneer met de dragon.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).