16 gamba’s met stukje staart (= 175 g), gepeld en rauw
225 g groene asperges, in stukjes van 4 cm
1 grote teen knoflook, fijn geperst
1 limoen
zout, versgemalen peper
1 bakje verse pasta Tagliolini bicolore (AH)
150 g haricots verts, afgehaald
100 g mascarpone
50 ml witte wijn (Matahiwi Chardonnay)
2 el bieslook, fijn geknipt
Bereiden
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig hoog vuur. Bak de spekblokjes 2 minuten. Voeg toe: gamba’s, asperges en knoflook en bak 3 minuten mee. Rasp intussen de schil van een ½ limoen. Breng het gambamengsel op smaak met zout en peper.
Breng intussen ruim water met zout aan de kook. Kook de pasta met de haricots verts in 4 minuten gaar. Giet af, maar houd een paar eetlepels pastawater achter.
Roer de mascarpone, de witte wijn, geraspte limoenschil en pastawater door het pasta-haricotsmengsel. Verdeel de pasta over de voorverwarmde pastaborden. Schep het gambamengsel erop. Garneer met de bieslook. Serveer met een groene salade.
Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.