Vega: Pasta à la Norma
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 35 minuten
Ingrediënten
- 2 aubergines (ca. 500 g)
- ½ dl olijfolie
- 3 el tomatentapenade (Grand’Italia)
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 2 blikken tomatenblokjes
- zout, versgemalen peper
- 1 bakje verse basilicum à 15 g
- 300 g penne
- 100 g Pecorino Romana (kaas), geraspt
- 1 bol buffelmozzarella, in blokjes
- 4 el pijnboompitten, geroosterd
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergines in plakjes van ca. 2 cm en bestrijk die aan beide zijden met wat olijfolie. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met de tapenade. Rooster ze in 20 à 25 minuten gaar en goudbruin. Haal ze uit de oven en bestrooi ze met de Italiaanse kruiden. Snijd ze in blokjes.
- Verhit intussen in een pan ca. 2 el olijfolie. Bak hierin de knoflook kort. Roer de tomatenblokjes (inclusief het vocht uit blik) erdoor Laat het mengsel ca. 10 minuten zachtjes sudderen, zonder deksel. Roer de aubergine erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de helft van het basilicum in reepjes en roer ze door de saus.
- Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en doe terug in de pan. Roer de auberginesaus en de pecorinokaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over 4 borden. Garneer met de blokjes mozzarella, de rest van de basilicumblaadjes en de pijnboompitten.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).