Bruschetta met drie toppings
Recept
Voorgerecht - 4 personen - 20 minuten
Ingrediënten topping 1
- 1 pot geroosterde paprika’s
- 1 knoflookteen
- 80 g zachte geitenkaas
- citroenrasp
- 1 takje basilicum
Ingrediënten topping 2
- 1 knoflookteen
- 1 el ricotta
- zout, versgemalen peper
- 8 plakjes parmaham
- 1 zakje frisée sla
- 1 tl balsamicoazijn
- 1 el olijfolie
Ingrediënten topping 3
-
125 g diepvries doperwten
- 1 knoflookteen
- 1 bosui, in ringetjes
- 1 el ricotta
- 15 blaadjes munt, fijngehakt
- 1 bakje Parmezaan flakes
Ingrediënten bruschetta
- 1 ciabatta
- olijfolie
Bereiding ciabatta
- Snijd de ciabatta in grove sneden, smeer in met olijfolie en leg ze op de BBQ.
- Bak ze in 2 à 3 minuten aan beide zijden goudbruin en knapperig. Serveer met onderstaande toppings
Bereiding topping 1: met geitenkaas en paprika
-
Snijd 1 geroosterde paprika in reepjes.
- Wrijf de bruschetta’s in met knoflook. Besmeer ze met de geitenkaas en leg daarop de reepjes paprika.
- Garneer met wat citroenrasp en een blaadje basilicum.
Bereiding topping 2: met ricotta en parmaham
- Wrijf 8 bruschetta’s in met knoflook. Besmeer met de ricotta en voeg zout en peper toe naar smaak.
- Beleg ze vervolgens met de parmaham.
- Garneer met frisée sla. Druppel er wat balsamicoazijn en olijfolie over.
Bereiding topping 3: met doperwten en munt
- Kook de doperwten 3 minuten in water met zout en giet ze af.
- Voeg de knoflook, het bosuitje, 1 el ricotta en de munt toe en pureer alles tot een glad mengsel. Houd een paar muntblaadjes achter voor garnering. Breng op smaak met zout en peper.
- Besmeer hiermee de bruschetta’s. Garneer met flinters (flakes) Parmezaanse kaas en muntblaadjes.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).