Gambaspies
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 10 minuten + 1 uur marineren
Ingrediënten
- 5 el olijfolie
- sap van 1 limoen
- 1 knoflookteen, geperst
- ½ rode peper, zonder zaadjes, fijngesneden
- 1 el verse koriander, fijngehakt
- 2 el platte peterselie, fijngeknipt
- 12 rauwe gamba’s, schoongemaakt (maar met het staartje)
- extra: 4 stengels sereh (citroengras) of 4 platte metalen spiesen
Bereiding
- Meng in een kom de olijfolie, het limoensap en de knoflook. Voeg de rode peper, de koriander en de peterselie toe. Meng de gamba’s erdoor, dek de kom af en laat ca. 1 uur de smaken intrekken.
- Snijd met een scherp mes een punt aan de serehstengel. Rijg aan elke serehstengel 3 gamba’s.
- Leg de gambaspiesen op het ingevette BBQrooster boven heet vuur en rooster ze in 2 à 3 minuten gaar (niet te lang, want gamba’s worden snel taai en droog).
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).