Lekker op de BBQ
Zalm op de BBQ? Maak BBQ ZALMPAKKETJES
Met de zomer voor de deur, mag de BBQ weer op volle toeren draaien! Wil je iets nieuws proberen? Ga dan voor zalm op de BBQ. Natuurlijk kun je zalm op verschillende manieren bereiden. Hieronder lees je hoe je verrukkelijke zalmpakketjes met dille maakt voor je BBQ party.
Recept
Om de perfecte BBQ zalmpakketjes te maken, hebben we de ingrediënten en het recept voor je op een rijtje gezet.
Hoofdgerecht - 4 personen - 15 minuten
INGREDIËNTEN
- 4 zalmmoten à 150 g
- 4 el olijfolie
- 2 tomaten, in plakjes
- verse dille, fijngeknipt
- 1 citroen, in schijfjes
- zout
- versgemalen peper
- extra: aluminiumfolie
BEREIDING
- Scheur vier stukken aluminiumfolie af en besprenkel deze met een ½ el olijfolie
- Leg de zalm op de stukken folie, zodat de zalm niet op de BBQ blijft plakken
- Verdeel de plakjes tomaat over de vis, gevolgd door de citroenschijfjes
- Schenk de rest van de olijfolie over de zalm heen
- Verdeel tot slot de dille over de zalmpakketjes
- Breng op smaak met zout en peper
- Vouw de folie dicht tot pakketjes en leg ze op de BBQ
- Vouw de folie na ongeveer 10 minuten voorzichtig open
- Als de zalm nog lichtroze van kleur is, is hij klaar om te serveren
Ter variatie kun je ook een eigen twist aan jouw zalmpakketje geven door ‘m klaar te maken met pesto of roomkaas. Ook overheerlijk!
PROEF MEER met wijn bij zalm!
Dit heerlijke gerecht is natuurlijk perfect bij mooi weer. Maar je maakt ‘m pas echt af met een lekkere witte wijn ernaast. Ga bijvoorbeeld voor een frisse Chardonnay of lees hier welke wijn bij welk zalmgerecht past.
Nog meer koken? Probeer dan het gerookte zalm en avocado recept of ontdek meer dan 400 andere recepten. Vraag je je altijd af welke wijn het beste past bij je gerecht? Lees dan hier alles over wijn en spijs of ga meteen naar de zes basisregels bij wijn en spijs bij wijn en spijs.