Recept
Vega: Parmigiana di Melanzane
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten + 1 uur wachten
Ingrediënten
- 1 kilo pomodori tomaten
- 1½ dl olijfolie
- ½ ui, fijngesneden
- 2 knoflooktenen, fijngesneden
- 2 tl oregano
- zout, versgemalen peper
- 3 el basilicumblaadjes
- 750 g aubergines
- 2 el bloem om te bestrooien
- 1 bol mozzarella, in kleine stukjes
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- extra: staafmixer, ingevette ovenschaal
Bereiding
- Snijd de tomaten kruislings in. Leg ze kort in heet water, wacht tot het schilletje barst en trek het eraf. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg daarna de tomaten toe. Breng op smaak met oregano, zout en peper. Laat de tomaten ca. 15 minuten pruttelen en voeg 1 el basilicum toe. Mix deze ‘passato di pomodoro’ met een staafmixer fijn.
- Snijd de aubergines overlangs in plakken (½ cm) en leg ze in laagjes in een vergiet. Strooi tussen elke laag een beetje zout. Laat de aubergine 1 uur staan, zodat het bittere vocht eruit kan trekken.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Spoel de plakken aubergine af, dep ze met keukenpapier droog en bestrooi ze licht met bloem. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de aubergines in gedeelten op een matig vuur knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Haal de aubergineplakken door de passato di pomodoro en leg ze dakpansgewijs in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en schep er 4 el passato di pomodoro over. Beleg met de rest van de basilicum, de mozzarella en Parmezaanse kaas. Maak nog een paar lagen, tot de ingrediënten op zijn.
- Zet ca. 30 minuten in de oven. Laat de schotel even afkoelen voor je de parmigiana di melanzane serveert.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).