Recept
Vega: Hartige taart met bospeen - paasgerecht
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten + 40 minuten baktijd
Ingrediënten
- bos bospeen van ca. 650 g
- bladerdeeg
- 5 el geraspte oude kaas
- 2 eieren los
- 250 g ricotta
- 100 g magere kwark
- 1 tl citroenrasp
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 125 g blauwschimmelkaas, verkruimeld, Danish Blue
- zout en vers gemalen peper
- muntblaadjes
Bereiding
- Snijd de bospeen, schoongeboend, in de lengte in dunne plakken. Kook ze in weinig water met zout in 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een ingevette ovenschaal (20x35 cm) met koelvers bladerdeeg. Verwijder overhangend deeg en prik met een vork wat gaatjes in de deegbodem. Strooi er de geraspte oude kaas over. Klop de eieren los. Roer er de ricotta, magere kwark, het citroenrasp, de bosuitjes in ringetjes en de blauwschimmelkaas door. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper. Verdeel het mengsel over de bodem van het bladerdeeg. Druk de plakjes wortel in de vulling.
- Bak de taart in ca. 40 minuten gaar en lichtbruin. Laat de taart 10 minuten afkoelen (dan is hij beter snijdbaar). Garneer met muntblaadjes. Lekker met een frisse, groene salade.
ROCCA SVEVA SOAVE GARGANEGA
De smaak is fris met tonen van peer en altijd een duidelijk amandeltje, wat lekker pit geeft aan de smaak van de wijn. Een heerlijke wijn bij rijk gevulde salades, met bijvoorbeeld geitenkaas en spek of bij een verse, net gebakken sliptongetje.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).