Recept:
Waterkerssalade met asperges en kwartelei - paasgerecht
Recept
Voorgerecht - 4 personen - 15 minuten
Ingrediënten
- 100 g groene aspergetips
- 12 kwarteleitjes
- 3 el olijfolie
- 1 el witte-wijnazijn
- 1 tl dragonmosterd
- 1 tl sinaasappelrasp
- 75 g waterkers
- zwarte Griekse olijven
Bereiding
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de groene aspergetips 3 minuten tot ze lichtbruin zijn.
- Kook intussen de kwarteleitjes in 4 à 5 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de eitjes en halveer ze in de lengte.
- Roer in een kommetje een dressing van de olijfolie, de witte-wijnazijn, de dragonmosterd, de sinaasappelrasp, zout en versgemalen peper.
- Verdeel de waterkers over vier borden. Leg de asperges en kwarteleitjes hierop. Schep de dressing erover. Garneer met een handje vol zwarte Griekse olijven.
GAVI LA BATTISTINA
Gavi is een klein Italiaans wijnbouwgebied in het uiterste zuiden van Piemonte. Het is geklasseerd als DOCG, de hoogste classificatie voor Italiaanse wijn. Gavi wordt gemaakt van de cortese druif, die staat aangeplant op een bodem van kalksteen en klei. Hij is fruitig en kruidig met de herkenbare smaak van amandelen. Daarnaast proef je perzik, peer, citroen en mineraliteit. Perfect geschikt als aperitief, maar ook heerlijk bij een salade of gerechten met vis of schaal- en schelpdieren.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).