Recept
Tomatentaartje met parmaham en ricotta
Recept
Ingrediënten
- 75 g parmaham
- 250 g ricotta
- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 el peterselie, fijngehakt
- 1 el verse tijmblaadjes
- 2 rollen bladerdeeg (koeling, Backini)
- 4 kleine ingevette lage taartvormpjes (doorsnee 10 cm)
- 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de parmaham in kleine stukjes. Meng in een kom: de ricotta, de stukjes parmaham, zout en ruim versgemalen peper.
- Meng in een andere kom: de kerstomaatjes, peterselie, verse tijmblaadjes, zout en versgemalen peper.
- Snijd uit 2 rollen bladerdeeg 4 cirkels met een doorsnee van 16 cm. Bekleed hiermee de taartvormpjes. Prik met een vork wat gaatjes in de deegbodem. Bestrooi de deegbodem met de kaas. Verdeel het ricottamengsel erover. Beleg met de kerstomaatjes. Vouw het overhangend deeg terug over de vulling. Bak de taartjes in ca. 35 à 40 minuten gaar en lichtbruin.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).