Recept
Hartige miniscones met citroenmascarpone - paasgerecht
Recept
Ingrediënten scones
- 30 g boter
- 125 g spekjes
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 30 g zongedroogde tomaat, fijngesneden
- ½ el gedroogde basilicum
- citroenzest van een halve citroen
- flinke snuf peper en zout
- 150 ml melk
- extra: uitsteekvorm met doorsnede van 7 cm
Ingrediënten citroenmascarpone
- 8 el mascarpone
- sap van een halve citroen
- zout, versgemalen peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een grote bakplaat in met boter.
- Smelt de boter in een steelpan en zet apart tot gebruik.
- Bak de spekjes in 4 minuten uit in een koekenpan, schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Meng in een grote kom het meel, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaat, gedroogde basilicum, citroenzest en flink wat zout en peper.
- Snijd de spekjes fijn, doe deze in de kom en meng nogmaals.
- Maak een kuiltje in het mengsel en giet de gesmolten boter hierin.
- Roer de boter met een vork door het mengsel en giet beetje bij beetje de melk er bij tot het deeg pakt. Vorm het deeg met je handen tot een compacte bal.
- Bestuif je aanrecht licht met bloem en rol hier het deeg op uit. Om een perfecte compacte en toch luchtige scone te krijgen is het belangrijk dat je het deeg niet dunner uitrolt dan 2.5 cm dik.
- Steek met een ringvorm de scones uit het deeg.
- Leg de scones op de bakplaat en bak ze 12 minuten, haal de scones uit de oven en laat ze 5 min op een ovenrek afkoelen.
- Meng ondertussen in een kom de mascarpone met het citroensap. Voeg naar smaak zout en peper toe en serveer met de scones.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).