Recept
Lasagne met romige vis, rivierkreeftjes en courgette
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten
Ingrediënten
- 1 bekertje slagroom, 125 ml
- 1 bekertje crème fraîche, 125 ml
- 2 tl tuinkruiden strooi-bouillonpoeder (Knorr)
- 2 el mosterd
- 500 g kabeljauw, in stukken
- 100 g gerookte zalm, gesnipperd
- 2 el olijfolie
- 1 grof geraspte courgette
- 6 verse lasagnevellen (uit het koelvak)
- 125 g rivierkreeftjes (bakje)
- ½ eetlepel verse dille
Bereiding
- Verhit al roerend de slagroom en de crème fraîche. Roer er de tuinkruiden strooi-bouillonpoeder en mosterd door. Breng op smaak met zout en peper. Schep er de kabeljauw en gerookte zalm door. Verwarm nog ca. 3 minuten tot de vis gaar is.
- Verhit intussen in een koekenpan ca. 1 el olijfolie en roerbak de grof geraspte courgette ca. 1 minuut.
- Halveer de lasagnevellen in de breedte. Kook ze in ruim water met zout ca. 4 minuten. Laat uitlekken in een vergiet en besprenkel met 1 el olijfolie.
- Verwarm vier borden en leg op elk bord een half lasagneblad. Verdeel de helft van de geraspte courgette, 1/3 deel van de vis-roomsaus, de helft de rivierkreeftjes en de verse dille over de vier bladen en dek dit af met een half lasagneblad. Herhaal dit een keer. Dek af met de laatste lasagnevellen, de rest van de vis-roomsaus en nog wat verse dille en serveer direct.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).