Gehaktbrood met appel-vijgenchutney
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 1 uur en 10 minuten
Ingrediënten
- 1 rode ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 500 g rundergehakt
- 1 losgeklopt ei
- 2 verkruimelde beschuiten
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 el platte peterselie, fijngehakt
- 4 plakjes bladerdeeg
- ½ losgeklopte eierdooier
- kant-en-klare appel-vijgenchutney
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200˚C. Bak in een koekenpan de rode ui en het teentje knoflook in ca. 3 minuten.
- Meng het rundergehakt, ei, de verkruimelde beschuiten, de geraspte Parmezaanse kaas, de gebakken ui en knoflook, de platte peterselie, zout en peper. Kneed het gehakt goed door en vorm het tot een ‘broodje’.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol 4 plakjes bladerdeeg uit tot een rechthoek (groot genoeg om het gehakt in te verpakken). Leg het gehakt in het midden van het deeg en vouw het bladerdeeg om het gehakt. Snijd het eventuele teveel aan bladerdeeg weg met een mes. Prik drie gaatjes in de bovenkant van het deeg (zodat overtollig vocht kan verdampen).
- Leg het pakketje met de naad naar onderen op de bakplaat. Bestrijk het deeg met ½ losgeklopte eierdooier. Bak het gehaktbrood 45 minuten in de oven.
- Haal het uit de oven en laat het even afkoelen voordat je het aansnijdt. Serveer met kant-en-klare appel-vijgenchutney en een salade.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).