Skip to main content

Vega: Salade met pompoen en gebakken brie

Salade met pompoen en gebakken brie
Salade met pompoen en gebakken brie

Recept

Voorgerecht - 8 personen - 40 minuten

Ingrediënten

  • 600 g pompoen met schil
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • zeezout
  • 6 sneetjes (mais-)brood
  • 400 g brie
  • 2 geklopte eieren
  • 1½ krop eikenbladsla
  • 2 tl balsamicoazijn
  • 8 el olijfolie
  • 2 el platte peterselieblaadjes, fijngehakt
  • 120 g granaatappelpitten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pompoen met schil in dunne plakken (½ cm). Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hierop de plakken pompoen. Besprenkel met wat olijfolie, balsamicoazijn en zeezout. Gril de pompoen 15 minuten, haal hem uit de oven en zet apart.
  2. Maal ondertussen de sneetjes (mais-)brood fijn in een keukenmachine en doe over in een diep bord.
  3. Snijd de brie in plakken (ca. ½ cm) en halveer ze indien nodig. Haal de plakjes brie eerst door een kom met de geklopte eieren en vervolgens door het bord met broodkruim. Druk het kruim goed aan en leg de gepaneerde plakjes brie hierna in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie. Zet in de oven en bak ze in 15 minuten goudbruin. Zet apart.
  4. Was en droog de eikenbladsla en verdeel deze alvast over de borden. Maak een dressing van de balsamicoazijn, olijfolie, peterselieblaadjes en peper en zout. Verdeel de pompoen, plakjes brie en dressing over de sla en garneer met de granaatappelpitten. 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.