Skip to main content

Linzen met zoete aardappel en lamskoteletten

Linzen met zoete aardappel en lamskotelet
Linzen met zoete aardappel en lamskotelet

Recept

Hoofdgerecht - 8 personen - 40 minuten 

Ingrediënten

  • 350 g groene linzen
  • 400 g zoete aardappel, geschild en in stukken
  • 75 g basilicumblaadjes
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 3 el pijnboompitten
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 10 el olijfolie
  • 30 g rucola
  • 16 lamskoteletjes
  • 4 el Griekse yoghurt

Bereiding

  1. Kook de groene linzen in ruim water met een snufje zout gaar in 30 minuten. Kook ondertussen de zoete aardappel in ruim water met zout in 8 minuten gaar.
  2. Doe in een keukenmachine: de basilicumblaadjes, knoflook , pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie, rucola en peper en zout. Maal fijn tot een gladde pesto en zet apart.
  3. Giet de zoete aardappel af en zet apart. Doe hetzelfde met de gare linzen.
  4. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grillpan en bak de lamskoteletjes (beide kanten ca. 4 minuten) tot er mooie grillstrepen op staan.
  5. Voeg 4 el pesto aan de linzen toe en schep voorzichtig de zoete aardappel erdoor.
  6. Verdeel de linzen met zoete aardappel over de borden en leg op elk bord 2 lamskoteletjes. Meng 8 volle el pesto met de Griekse yoghurt en verdeel over de borden. Serveer de overgebleven pesto in een kommetje. 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.