Turkse lamsgehaktspies met kruidenyoghurtsaus
Recept
Ingrediënten
- 500 g lamsgehakt*
- 1 ui, geraspt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 tl kaneel
- ½ tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- zout, versgemalen peper
- 4 el platte peterselie, fijngeknipt
- 4 lange houten satéspiesen (voorweken in koud water)
Yoghurtsaus
- 100 ml milde roeryoghurt
- 3 el yogonaise
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 el platte peterselie, fijngeknipt
- 1 el verse munt, fijngeknipt
- 4 lange houten satéspiesen (voorweken in koud water)
Bereiding
- Meng het gehakt met de uirasp en alle kruiden. Rol er met natte handen balletjes van ter grootte van een golfbal. Rijg ze aan de spiesen.
- Maak een saus van de yoghurt, de yogonaise, de knoflook en de kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
- Steek de barbecue aan. Bestrijk de gehaktballetjes met wat olie en leg ze op de barbecue. Rooster ze in ca. 10 minuten gaar en goudbruin. Lekker met de yoghurtsaus, pitabroodjes en een kool-wortelsalade met rozijnen.
*Lamsgehakt is te koop bij een Marokkaanse of Turkse slager. Maar je kunt deze gehaktspiesen ook maken met rundergehakt.
Alternatief: doe 50 g geweekte fijne bulgur bij het gehaktmengsel. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de balletjes ca. 10 minuten. Rijg ze op spiesen en… doe ze in de picknickmand
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).