Skip to main content

Sticky chickenwings met sesam

Sticky Chickenwings
Sticky Chickenwings

Recept

Ingrediënten

  • 100 ml Johnnie Walker Double Black
  • 100 ml sojasaus
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 15 ml worcestersauce
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 12 kippenvleugels
  • 4 el sesamzaadjes, geroosterd

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een ruime braadslee de Johnnie Walker, de sojasaus, bruine basterdsuiker, worcestersauce en het paprikapoeder tot een gladde saus.
  2. Leg de kippenvleugels in de braadslee en meng ze goed met de saus. Zet de braadslee in de oven en bak de kippenvleugels in 45 minuten gaar en krokant. Draai de kippenvleugels tussentijds zodat de saus goed over de kip verdeeld wordt.
  3. Haal uit de oven, serveer in een mooie kom en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.