Recept:
Gegrilde kip met couscous en tomaat
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten
Ingrediënten couscous en kip
- 350 g couscous
- 4 plakjes citroen
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 15 cherrytomaatjes, in vieren
- 1 komkommer, in halve plakjes
- 2 kipfilets à 250 g
- 3 el olijfolie
- ½ tl paprikapoeder
Ingrediënten dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl suiker
- 150 ml volle yoghurt
- 15 g verse dille, fijngesneden
- 5 takjes verse munt, fijngeknipt
- 15 g platte peterselie, fijngeknipt
- zout, versgemalen peper
Bereiding
- Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de couscous afkoelen en roer hem met een vork los. Verwijder de schil van de citroen en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Meng de couscous met de bosui, de tomaat, de citroen, de verse kruiden en de komkommer. Voeg eventueel een extra scheut olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over vier borden.
- Meng in een kom alle ingrediënten voor de dressing.
- Verhit de BBQ of grill tot een matig hoge stand. Bestrooi de kipfilet met zout, peper en paprikapoeder. Rooster de kip op de BBQ of onder de grill aan elke kant gaar in ca. 10 minuten. Snijd de kip in plakjes en verdeel die over vier borden. Serveer de dressing er apart bij.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).