Varkenshaassaté en banaanspies met pinda-kokossaus
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten + 1 uur marineren
Ingrediënten
- 3 el ketjap manis
- 1 knoflookteen, geperst
- 3 el droge sherry
- 1 tl gemberpoeder
- zout, versgemalen peper
- 400 g varkenshaas, in 16 blokjes
- 2 bananen (niet te rijp), in 16 stukjes
- 16 plakjes ontbijtspek
- extra: 8 platte metalen spiesen
Bereiding
- Meng voor de marinade de ketjap, de knoflook, de sherry en de gemberpoeder. Breng op smaak met zout en peper. Houd 2 el apart voor de saus. Schep het vlees erdoor. Dek de kom af en laat minimaal 1 uur de smaken intrekken.
- Neem het vlees uit de marinade en rijg vier stukjes aan iedere spies.
- Omwikkel de stukjes banaan stevig met een plakje ontbijtspek en rijg direct aan vier spiesen zodat het spek blijft zitten. Gril de spiesen op het ingevette BBQ-rooster (of leg ze op een goed ingevette wegwerp aluminium BBQgrillschaal) boven matig heet vuur in 5 à 6 minuten aan elke kant gaar en goudbruin.
- Serveer met de pinda-kokossaus. Lekker met witte rijst (of stokbrood) en een komkommersalade.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).