Rode mul met gegrilde courgette
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten
Ingrediënten rode mul
- 1 courgette
- 4 rode mulletjes
- sap van 1½ limoen
- zout, versgemalen peper
- 2 el olijfolie
Ingrediënten klassieke pesto
- 60 g verse basilicum
- 3 knoflooktenen
- 4 el Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 el pecorino (kaas), geraspt
- 3 el pijnboompitten
- 6 el olijfolie
- zout, versgemalen peper
- extra: visklemmen of aluminiumfolie keukenmachine
Bereiding rode mul
-
Snijd de rode mul in en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met het limoensap. Doe ze in een speciale visklem (of leg ze op een ingevet barbecue-rooster) en gril boven matig heet vuur in ca. 15 minuten gaar en goudbruin. Keer halverwege.
-
Snijd met een kaasschaaf 8 dunne plakken van de courgette en bestrijk deze ook met olie. Gril ze 4 minuten en keer halverwege. Serveer met de pesto.
Bereiding klassieke pesto
Doe voor de pesto alle ingrediënten in de keukenmachine. Laat de machine kort draaien (gebruik de pulseknop) tot een stevige saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelcourgettekoekjes.
Tip: je kunt de pesto ook kant-en-klaar kopen.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).