Gepofte aardappel
Recept
Bijgerecht - 4 personen - 30 minuten
Ingrediënten gepofte aardappel
- 4 grote kruimige aardappelen
- 2 el olijfolie
- extra: aluminiumfolie
Ingrediënten vulling met Roquefort en walnoten
- 50 g roquefort (kaas)
- 50 g boter
- 1 el crème fraîche
- 50 g walnoot, gehakt
- versgemalen peper
Ingrediënten vulling 2
- 2 el crème fraîche
- 1 tl kerriepoeder
- ½ appel, geraspt
- zout, versgemalen peper
Ingrediënten vulling 3
- 2 el crème fraîche
- 2 el ketchup
- ½ rode paprika, fijngesneden
- zout, versgemalen peper
- 1 tl paprikapoeder
Bereiding gepofte aardappel
- Boen de aardappelen goed schoon onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Kook ze in een pan met ruim kokend water in 15 minuten bijna gaar. Laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen.
- Bestrijk de aardappelen rondom met olie en verpak ze in een stuk aluminiumfolie. Leg de aardappelen op het BBQ-rooster boven heet vuur en laat ze in 15 minuten verder gaar worden.
- Haal ze van de BBQ en vouw de folie aan de bovenzijde open. Snijd de aardappelen kruiselings in en duw ze een beetje open. Serveer met een van de onderstaande variaties.
Bereiding vulling met Roquefort en walnoten
- Prak in een kommetje de roquefort met de zachte boter.
- Roer de crème fraîche en de fijngehakte walnoten erdoor. Breng op smaak met peper.
Bereiding vulling met kerrie en appel
- Klop de crème fraîche los met de kerriepoeder.
- Schep er de rasp van de appel door. Breng op smaak met zout en peper.
Variatie 3: met rode paprika Klop de crème fraîche los met de tomatenketchup en de rode paprika. Breng op smaak met zout, peper en een snufje paprikapoeder.